NAWIGACJA
SPOŁECZNOŚĆ
ADRES
ul. Kraszewskiego 3
37-500 JAROSŁAW
woj. podkarpackie
POLSKA
Wersja projektu: 4/B/2017
PARĘ SŁÓW O
REKRUTACJI W NASZEJ
SZKOLE
W SKRÓCIE
Rekrutacja
jest
sporym
stresem
dla
młodych
ludzi,
którzy
dobrze
chcą
wybrać
szkołę
i
kierunek
kształcenia,
a
co
za
tym
idzie
zawód,
w
którym
chcieliby
w
przyszłości
pracować.
Rodzice
szukają
dla
swoich
dzieci
przede
wszystkim
szkoły
bezpiecznej,
która
daje
perspektywy
zdobycia
pracy
w danym
zawodzie.
Jest
to
etap
złożony
i
składa
się
na
niego
kilka
ważnych
czynników.
Jednym
z
najważniejszych
jest
opinia
o
samej
szkole,
jej
nauczycielach,
pracownikach
i
uczniach.
Kolejnym
są
działania
szkoły
zmierzające
do
wzrostu
jakości
kształcenia
tak,
by
młodzież
ucząca
się
w
niej
miała
dostęp
do
nowoczesnych
narzędzi
nauczania
i
praktyki
zawodowej.
Nie
mniej
istotnym
elementem
jest
też
serwis
internetowy,
który
ma
na
celu
przede
wszystkim
przybliżenie
charakterystyki
danego
zawodu
i
tego,
co
w ramach
programu
nauczania
realizuje
szkoła.
Ogromne
znaczenie
mają
tu
zajęcia
praktyczne,
które
są
głównym
wyznacznikiem
wartości
szkoły
zawodowej.
Informacje
zawarte
w
serwisie
ZSSChiO
są
skrótowym
opisem
tego,
co
dzieje
się
w
szkole,
dlatego
w
związku
z
naborem
zapraszamy
do
osobistego
kontaktu.
Postaramy
się
udzielić
wszelkich
informacji
lub
wyjaśnić
niejasności.
Przypominamy,
że
w
naszej
szkole
działa
Doradca
Zawodowy,
który
pomaga
w
indywidualnym wyborze kierunku kształcenia.
GALERIE
GALERIE KIERUNKOWE
INNOWACJE
ROK SZKOLNY 2017/2018
Akceptacja pewnych
uwarunkowań jest podstawą
dobrej współpracy.
ZSSChiO w Jaroslawiu
Zobacz, zapytaj, oceń i wypróbuj
- później chcemy abyś nam o tym
opowiedział
ZSSChiO w Jarosławiu
Z nami planuj Swoją przyszłość
ZSSChiO w Jarosławiu
KELNER
Menadżer eventów
Umiejętność indywidualnego rozpoznania potrzeb
klientów oraz fachowe doradztwo w wyborze menu
ANALITYK
”I Ty zostań farmaceutą”
Umiejętność wykorzystania dostępnych informacji
o zastosowaniu leków i składników chemicznych
HOTELARZ
Animator czasu wolnego
Umiejętność zarządzania strukturami hotelowymi
oraz rozpoznawania potrzeb bytowych gości.
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
Dietetyka
Umiejętność
układania
odpowiedniego
menu
dla
indywidualnych uwarunkowań zdrowotnych gości.
ŻYWIENIE I USŁ. GASTRON.
Kuchnia śródziemnomorska
Umiejętność
kreowania
wykwitnych
i
smacznych
dań w zakresie różnych kuchni narodowych.
FRYZJER
Sztuka makijażu
Umiejętność
kreowania
makijażu
łącznie
z
fryzurami
w zależności od określonych okoliczności.
“ Z NAMI PLANUJ SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ ”